جرثقیل سقفی دو پل رونشین
همانطور که از نام جرثقیل سقفی دو پل مشخص است، این جرثقیل از انواع سقفی می باشد. به عبارت ساده تر جرثقیل سقفی دو پل مثل جرثقیل سقفی تک پل آویز بر روی کنسول و تیر کرین های طولی سالن متصل می شود. این جرثقیل سقفی امکان حرکت در ارتفاع، عرض و طول را به کاربر می دهد و تقریبا می توان گفت که از نظر تناژ محدودیتی ندارد. به بیان بهتر این جرثقیل امکان جابه جایی بار از 5 تن به بالا
– معمولا تا 400 تن – را دارد. بنابراین می توان گفت که جرثقیل سقفی دو پل برای کاربری های سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. از این جرثقیل از کارگاه های مسقف با دهانه عرضی بالا استفاده می شود. همچنین برای اجرای این جرثقیل بهتر است سقف ارتفاع بالایی داشته باشد. همچنین سقف این کارگاه ها باید حداقل ظرفیت 10 تن را داشته باشد.
اجزای جرثقیل های سقفی دو پل
به طور کلی جرثقیل سقفی دو پل از سه جز اصلی تشکیل شده است: 1- وینچ بکسلی یا زنجیری برای حرکت بالابری 2- کالسکه برای حرکت عرضی 3- کله گی یا راهبر طولی برای حرکت طولی همانطور که مشخص است جرثقیل سقفی دو پل به واسطه این سه جز اصلی قادر است بار را در سه جهت اصلی طول، عرض و ارتفاع حرکت دهد. (بالا و پایین، چپ و راست، شمال و جنوب) البته نکته ای که باید به آن توجه داشته است است که هر کدام از این اجزای اصلی دارای اجزای خاصی هستند. به طور مثال در کله گی یا راهبر طولی از اجزایی مانند چرخ از جنس Ck45 و یا Mo40 و یا چدن ، بلبورینگ ، موتور گیربکس و … استفاده شده است.
ساختار کلی جرثقیل از نوع دو پل رونشین
به طور کلی تفاوت اصلی این گروه از جرثقیلها در تعداد پل موجود در ساختار آنها است. در سایر مدلهای جرثقیل سقفی تنها از یک پل استفاده میشود. معمولا در صنایع سنگین استفاده از جرثقیل دو پل رو نشین رواج بیشتری دارد. محدوده بسیار گسترده جهت جابهجایی بارها با استفاده از این نوع جرثقیل، دلیل اصلی این موضوع محسوب میشود. در صورت تمایل میتوان با سرعت بالاتر نیز اجسام را جابهجا کرد.
در صورت تمایل به استفاده از این گروه جرثقیلها نسبت به جرثقیلهای تکپل باید در حدود پانزده درصد هزینه بالاتری را پرداخت کرد. ظرفیت جرثقیل دو پل رو نشین نیز در حدود سی درصد بالاتر از جرثقیلهای تکپل است. معمولا صرفا کارگاههای بزرگ از این نوع جرثقیل استفاده میکنند. در برخی از مواقع برای جابهجایی بار باید مسافت بسیار طولانی طی شود. در این شرایط استفاده از جرثقیل دو پل الزامی به حساب میآید.
قبل از انتخاب جرثقیل دوپل ایدهآل برای استفاده، باید ابعاد اماکن صنعتی را به طور دقیق اندازهگیری کنید. همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم جرثقیلهای دوپل رونشین در اندازهها و با ظرفیتهای گوناگونی ساخته میشوند. از این جهت ساختار جرثقیل دو پل رو نشین با توجه به ابعاد و ظرفیت آن تغییر میکند
کاربرد جرثقیل از نوع دوپل رونشین
هزینه تولید جرثقیل دو پل رو نشین بسیار بالا است. دلیل اصلی بالاتر بودن هزینه تولید این گروه از جرثقیلها نسبت به نمونههای تکپل، دقت بسیار بالا در ساختار قطعات است. قطعات این گروه از جرثقیلها را همانند سایر جرثقیلهای سقفی میتوان در سه دسته کلی قرار داد. به دلیل کاربرد اصلی جرثقیلهای دوپل در اماکن صنعتی، این جرثقیلها باید دارای مقاومت بالا در برابر فشارهای مکانیکی و گردوخاک باشند.
ضریب امنیتی جرثقیلهای دو پل نیز بسیار بالا است. از این جهت، در صورت استفاده از این نوع جرثقیل نگرانی امنیتی خاصی برای محیط زیر آن وجود نخواهد داشت. در سالهای اخیر و با توجه به پیشرفت سازههای مکانیک ضریب امنیت این جرثقیلها نسبت به گذشته بیشتر نیز شده است. معمولا با توجه به ظرفیت جرثقیل دو پل رو نشین از آن برای بارهای بالای بیست تن استفاده میشود. خرید فروش قیمت جرثقیل دوپل رونشین.
در صورت تمایل به استفاده از جرثقیلهای دو پل میتوان از چند بالابر به طور همزمان برای جابهجایی بارها با وزن متفاوت استفاده کرد. در واقع ساختار جرثقیل دو پل رو نشین بهگونهای طراحی شده است که محدودیتی در این زمینه وجود نداشته باشد. معمولا در سایر جرثقیلهای سقفی استفاده از چند بالابر به طور همزمان ممکن نیست. خ